ראש העיר נועם ג'ומעה: "הזדמנות למנף את השכונה ולחזק אותה דרך מרחב קהילתי טבעי"
25.2.25
מפגש תכנון משתף ציבור למעורבות קהילה התקיים אתמול (23.2.25) בבית שאן בבי"ס רמב"ם, בהשתתפות ראש העיר נועם ג'ומעה, סגן ראש העיר רונן גרשום, מנכ"ל רשות ניקוז ונחלים ירדן דרומי, בעלי תפקידים בעירייה וברשות ניקוז וכ-30 איש תושבי בית שאן.
העירייה ורשות ניקוז ונחלים ירדן דרומי החלו בפיתוח תעלת שפרינצק (ממערב לשיכון ד' ו-ט') כחלק מתוכנית רחבה וארוכת טווח לשיקום ופיתוח ערוץ הנחל. הרעיון הוא לחבר בין קהילות ושכונות העיר הוותיקות ושכונה חדשה שתוקם ממערב לנחל (לכיוון מסילות). אחד ממובילי המפגש היה דוד אדרי, מנהל בי"ס רמב"ם, שממוקם בגבול בין שיכון ט' לשכונת נווה הנחל (שיכון ד'), שסיפר על יוזמת אושרת בראל סגנית ומ"מ ראש העיר, שגייסה אותו להובלה ועל תהליך רתימת התושבים למהלך. יחד עם רשות הניקוז, בהובלתה של שירי פירדמן, מנהלת אגף שותפויות וקהילות, החליטו לעשות משהו משמעותי ליצירת מעורבות קהילתית במרחב תעלת שפרינצק לפני שהופכת לנחל.
במסגרת המפגש הציגו ראש העיר נועם ג'ומעה יחד עם גורמי הניהול והתכנון ברשות ניקוז ירדן דרומי את התוכנית לתושבים ולאחר מכן התחלקו התושבים לשולחנות עגולים לפי נושאים שבחרו בשיח מקדים – חינוך קהילה וספורט, ולצד האתגרים וההזדמנויות החלו לחלום את המרחבים הקהילתיים החדשים. בהמשך התהליך יתקיימו פעילויות חינוכיות וקהילתיות לחיזוק החיבורים.
ראש העיר נועם ג'ומעה בירך את התושבים, ואמר כי: "הכל מתחיל באנשים. על כך תודה לדוד אדרי וצוות רמב"ם שהתייצבו למשימה. זו הזדמנות למנף את השכונה ולחזק אותה דרך מרחב קהילתי טבעי. שיתוף הקהילה בתכנון הוא אחד הדברים המשמעותיים ועל כך תודה ליעל גרינפלד ממח' ההנדסה על ההובלה יחד עם איל קנץ ושירי פירדמן מרשות הניקוז".
איל קנץ, מנכ"ל רשות הניקוז, הציג את מרחב הפרויקט והחיבור לנחלים, בדגש על יכולת ההשפעה ברמה האזורית והארצית כמודל דוגמה, וציין כי: "גודל הציפיות כגודל האתגר: הרבה מים משתחררים למרחב, צריך לדעת איך לנהל את המים".
ערן געש אדריכל הנוף של התוכנית ציין כי: "אנחנו כאן כדי לשמוע אותכם ולראות איך נוכל לחזק את השייכות שלכם למרחב ע"י תכנון משותף".
בעיריית בית שאן אמרו כי: "השכונה החדשה תביא הזדמנויות ומשאבים, אך הנהגת העיר החליטה לקדם קודם כל את החיבור של התושבים אל המרחב וליצור בו ערך קהילתי עבורם. קיימנו בעבר כנסים ופעילויות של שיתוף ציבור אך לראשונה התושבים מעורבים באופן פעיל בתכנון ובביצוע ולא רק ברמת הידיעה. אנשים ישבו כאן והשפיעו על איך ייראה המרחב הציבורי, החניות וההצללה. היה חשוב לנו לא רק להשמיע אלא בעיקר לשמוע מה יש להם לומר".