נתחיל בדרך נוף הגלבוע (נורית) (ימינה מכביש 675) דרך מקסימה שלאורכה שפע חניונים, נקודות תצפית ומסלולי הליכה, בין ובתוך יערות הגלבוע.
בתקופת פריחת האירוסים ניתן לשלב טיול רגלי בשמורת האירוסים שבהר ברקן – נקודת תצפית עוצרת נשימה לארבע רוחות השמים. נעצור בכתף שאול, שם נשקיף על הנוף המרהיב. אין מקום ראוי יותר על מנת לשוב ולהיזכר בקרב האחרון של שאול המלך מול הפלשתים, קרב בו נפל המלך שאול על חרבו ומת, כאשר הבין שגורלו נחרץ.
החורשה שליד מקום התצפית היא מקום מצוין לארוחת הבוקר ולמנוחה קלה בטרם נמשיך את הסיור בעקבות הראשונים ונבקר בגן הלאומי בית שאן.
מבית שאן נעלה על כביש 90 לכיוון צפון ולאחר קיבוץ נווה אור נפנה שמאלה ונעלה במעלה הכביש ("מעלה אלישע"), עד לגן הלאומי כוכב הירדן, שבו נמצא אחד ממבצרי הצלבנים המרשימים שהיו בארץ. סמוך למבצר ישנו גן פסלים של יגאל תומרקין וכמובן אי אפשר בלי תצפית על הנוף המרהיב של עמק הירדן הפרוס למרגלות ההר.
נרד לעמק ונמשיך צפונה לקיבוץ גשר. מול הקיבוץ נרד מהכביש הראשי ימינה וניסע עד שנגיע למתחם התיירות הגדול של "גשר הישנה" הכולל מספר רב של אטרקציות תיירותיות וכולן מתייחסות לעקבות המתיישבים בעמק בית שאן בתקופות השונות.
באפריל 1948 הייתה קבוצת גשר היישוב הראשון שנאלץ לעמוד בפני מתקפה של צבא סדיר – הלגיון הערבי הירדני. במאי – עם הכרזת העצמאות – עמד היישוב במוקד הפלישה העיראקית. בעקבות המצור נהרס הקיבוץ כולו, אך החזיק מעמד עד נסיגת האויב. בונקר לוחמים תת-קרקעי הוסב למרכז מבקרים ייחודי, הממחיש את החיים בגשר בימיה הראשונים באמצעות תצוגות וחיזיון אורקולי, תנור אבנים העומד במקום שנות דור מפיק שפע לחמים ומאפים.
חוויית נהריים – באתר גשר נמצא דגם גדול וחדשני הממחיש את אופן פעולתה של תחנת הכוח ההידרואלקטרית שהקים פנחס רוטנברג בנהריים ואת אופן הפקת החשמל ע"י מערכת של סכרים, זרימת מי הנהרות, גשרים, טורבינות וגנרטורים. חווייה של צלילים ומיצגים אור קוליים. קטר הקיטור המקורי – מהקטרים שבעזרתם בנו את נהריים – שוקם לגמרי ונצבע מחדש ואפשר להפעילו לנסיעה קצרה באתר.
בשטח האתר כלולה גם "טיילת גאון הירדן", שנחנכה לפני שנה. הטיילת מציעה מסלול מעגלי אל גדת נהר הירדן. בלב הטיילת נמצא "מצפור הגשרים", הצופה אל שלושת הגשרים ההיסטוריים החוצים כאן את הירדן. עוד במקום, שרידי ח'אן מהתקופה הממלוכית ומצודת משטרה בריטית.